Drömjobb består av kontor med höj och sänkbart skrivbord

Att finna sitt drömjobb är det många som strävar efter under hela sin arbetskarriär. Många gånger räcker kompetensen eller utbildningen inte till och andra gånger är det tillfälligheter eller oturen som gör att annonsen om drömyrket går en förbi. Oavsett om man söker jobb inom marknadsföring, reklam, sälj eller kanske hantverkaryrket där bland annat målare, elektriker eller snickare ingår, så är det viktigt att gå på magkänslan och första intrycket när man gör sitt yrkesval.

Många hävdar att lönen är det viktigaste och största orsaken att man kommer hem med ett leende på läpparna. Personligheterna som nästan enbart lever efter den 25:e varje månad och som i bästa fall bara presterar det som krävs för att få lönen kontinuerligt.

Jag hävdar att ingen lön går upp mot trevliga arbetskamrater, skön stämning och en arbetsmiljö som gör att man trivs. Det gör att till och med meningslösa uppgifter och hårt jobb känns lätt och roligt. Små saker som att med ett leende på läpparna säga ”hej” på morgonen, ”hur mår du” och ”vi syns imorgon” gör mer saker med människan än vad man kan tro. Uppskattning, respekt och beröm är fler saker som får arbetskamraten att känna glädje och samhörighet och som utan att tänka på det presterar bättre.

Har man dessutom möjlighet att komma till ett nystädat kontor, fräsch inredning, rätt belysning (gärna mycket dagsljus), härliga växter och lite ljuv bakgrundsmusik, och framförallt höj och sänkbart skrivbord så är lyckan gjord. Tittar man på prislappen av ovan nämna saker, så förvånas man av hur lite det kostar och vad som faktiskt behövs för att skapa en trivsam arbetsplats. Det är ett drömjobb tycker jag.