En dröm som kan bli sann

Jag har aldrig varit bra på något speciellt. Medan min bror har varit med i juniorlandslaget i curling, min syster simmat SM och båda mina föräldrar är regionsmästare i rodd. Och så är det lilla jag, som inte är speciellt bra på något utan lite halvdann på allt. Jag har inga medaljer att visa upp och heller inga titlar att lägga till på mitt cv. Jag har istället blivit imponerad av kantorn i kyrkan som vi går till varje söndag. Ända sedan jag var liten har jag velat spela som henne.

Nu i corona-tider har jag spenderat mycket tid hemma och jag passade därför på att skriva upp en liten lista om vad jag skulle vilja uppnå under nästa år. Mycket tid hemma innebär med andra ord mycket tid till tänkande och jag kom därför att tänka på min dröm om att kunna spela som kantorn i kyrkan. Med Sveriges bredaste utbud av noter hamnade jag på notlagret.se en sen kväll i november och beställde hem olika böcker om noter på piano. Att bara lära sig läsa noter visste jag skulle bli svårt men jag visste också hur stolt jag skulle bli över mig själv. Då hade jag inga planer om att bli bäst på piano i min region, jag visste inte ens att man kunde tävla i det.

Nu har jag också en titel!

Det hela slutade i att jag blev superbra på att både läsa och skriva noter. Och det var just notlagret.se med Sveriges bredaste utbud av noter som tog mig dit. Jag lade ner mycket tid men det var det värt. Jag kom i kontakt med ett tävlingsförbund och började sedan tävla i piano och notläsande. Jag slutade som tvåa men jag är lika nöjd ändå, för nu äntligen har jag en titel precis som resten av familjen 🙂