Soyaconcept håller mig snygg, varm och klimatvänlig i vinter

Att hålla sig tillräckligt varm är A och O under årets kallare månader. Utan värmen blir man lät sjuk, och då influensa, vinterkräksjuka och andra sjukdomar är normala under denna årstiden, är det bäst att ta det säkra före det osäkra och hålla sig tillräckligt varm.

Ett sätt som jag håller mig varm när jag är ute och går på stan eller i skogen är med en riktigt skön och varm jacka från Soyaconcept. Jackan är gjort i ett syntetiskt material, vilket för mig som avstår från alla slags produkter där djur har varit inblandade är bra. Det gör att jag kan bära jackan utan att känna någon ångest över vad som håller mig varm.

Fler företag bör verkligen ställa om till att använda mer klimatvänliga alternativ när det kommer till produktion av kläder. Att exempelvis Canada Goose använder både fjädrar från ankor och gäss OCH päls från prärievargar är helt galet. Att de också verkar vara stolta över att de använder riktig päls från prärievargar är inte bara makabert, det är äckligt och förbannande. Sedan finns det kosmetikaföretag som testar sina produkter på djur som kaniner, råttor och möss. Tester av produkter på djur är sån stor industri i länder som USA att vissa djur enligt lag inte räknas som djur.

Ja ni läste rätt, i USA anses råttor, möss, fiskar och fåglar inte vara djur, och det är därför helt okej att göra tester på dessa. Är glad att jag bor i en del av världen som har gjort djurtester, med alla slags djur, helt olagliga.

Var inte meningen att skriva så mycket om djurförsök, men när jag tänker på det blir jag så arg. Är glad att jag bor i en del av världen som fortfarande värdesätter alla sorters djur, och har därför gjort djurförsök olagligt. Det är tack vare dessa lagar jag kan njuta av min Soyaconcept jacka.