Jaktkläder passar inte bara för jakt utan är utmärkta fritidskläder också

Jag är uppvuxen i en familj av utemänniskor som älskar att vara i det fria. Otaliga är de kvällar och nätter som tillbringats i vindskydd eller i tält. Att kunna vandra i en skog och vakna vid en sjö är en ynnest. Något som är mer eller mindre ett måste är ju att man har bekväma och funktionella. För min familj har alltid funktionalitet gått före eventuella modenycker. Som barn handlade pappa ofta militära överskottskläder. Kronans material var sällan snyggt men det var otroligt slittåligt och bra för det som det tillverkats för.

Jägare vet vad de vill ha

Numer finns det ju inga överskottslager, så jag handlar numer hela familjens jaktutrustning från jägarliv, byxor, kängor och sedan vi börjat gå med i jaktlagets drevkedjor, rejäla jackor som gör att vi syns. Sen när sonen börjar närma sig åldern för jägarexamen och att sitta på pass, så lär vi börja titta efter jaktkläder som passar för att kunna sitta still i flera timmar. Oavsett om man går hela dagen eller sitter stilla alldeles tyst hela dagen så får jag allt säga att de gånger jag satsat på kläder som jägare har, har jag alltid blivit helt nöjd. Jaktkläder kan förvisso vara lite dyrare ibland, men om den extra kostnaden håller mig varm, ja då betalar jag gärna den skillnaden.
Ut i skog och mark med er, om ni jagar eller bara vandrar spelar mindre roll, njut av den svenska naturen och passa på att må gott under tiden.